Výrobky Cassonade

Výrobky pro vaší kuchyni

Kokosový

cukr

Nerafinovaný s nízkým glykemickým indexem

Kokosový cukr je přírodní nerafinované sladidlo příjemné karamelové chuti s nízkým glykemickým indexem, tradičně používané v asijské kuchyni. Ve srovnání s bílým řepným cukrem má kokosový cukr vysoké hladiny minerálů a dalších živin, především zinku, hořčíku, vápníku, železa a antioxidantů. Kokosový cukr je vhodný k pečení, vaření a pro slazení nápojů a cereálií.

kokos_bag1

Uzavíratelný doypack 200g

Vhodné k použití

Vhodné ke slazení cereálií a ovoce.

Vhodné ke teplých nápojů.

Vhodné k pečení a k přípravě moučníků a dezertů.

Víte, že...

Produkce kokosového cukru je dvoustupňový proces. Začíná sklizní mízy květů kokosové palmy, kdy zemědělci palmy nařežou a míza začne proudit z řezu do bambusových nádob. Takto získaná míza se ve velkých pánvích nahřívá nad mírným teplem, aby se odpařila vlhkost.  Jak se voda vypařuje, začíná se přeměňovat v hustý sirup, ze kterého se po ochlazení nakonec vytvoří kokosový cukr. Kokosový cukr je jemně sladký téměř jako hnědý cukr, ale s mírným nádechem karamelu. Chuť a sladkost je obvykle podobná hnědému třtinovému cukru s vysokým obsahem melasy, jako je např. muscovado. Vzhledem k tomu, že kokosový cukr je velmi šetrně zpracovaný, může se barva, sladkost a chuť lišit v závislosti na použitém druhu kokosu, sezóně, kdy byla sklizena, kde byla sklizena a na způsobu, jakým míza vznikla.

Chcete se nás na něco zeptat?

Cassonade Czech s.r.o.
Parašutistů 671/22
161 00 Praha 6
Česká republika

info@cassonade.cz
Copyright © 2019 Cassonade spol s r.o.
Website by 72 graphics